Δελτίο Τύπου για τα δύο πρώτα χειρουργεία με τη μέθοδο ApiFix στην Κύπρο


Ζαχαρίου Κωνσταντίνος MD, PhD
Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης – Ορθοπαιδικός
Συνεργάτης Απολλώνιου Ιδιωτικού Νοσοκομείου
Λευκωσίας
www.scoliosis-kyphosis.gr

 

Στην Παγκόσμια πρωτιά η Κύπρος και το Απολλώνειο Νοσοκομείο Λευκωσίας

Πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις για σκολίωση με νέα μέθοδο αντί για κηδεμόνα

 

Την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, η Κύπρος και το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, εντάχθηκαν στις πρωτοπόρες χώρες στην εφαρμογή μιας νέας μεθόδου αντιμετώπισης της εφηβικής σκολίωσης της σπονδυλικής στήλης που τόσο ταλανίζει επιστήμονες και κοινό.

Στο γενικό μαθητικό πληθυσμό η εφηβική σκολίωση προσβάλλει το 3% – 6%, που αποτελεί αρκετά μεγάλο αριθμό παιδιών. Ένα σημαντικό μέρος αυτών έχουν ανάγκη εφαρμογής του γνωστού κηδεμόνα (κορσέ, μηχάνημα), με τον οποίο πολλά παιδιά δυσανασχετούν και αρνούνται τη συντηρητική αντιμετώπιση.

Στις περιπτώσεις αυτές, τον τελευταίο καιρό και πολύ πρόσφατα, χρησιμοποιούμε ένα νέο υλικό που εφαρμόζουμε σε πολύ επιλεγμένες και ιδιαίτερες περιπτώσεις για τα παιδιά αυτά, χωρίς να είναι απαραίτητος ο κηδεμόνας, ούτε η κλασική επέμβαση για τη σκολίωση. Με μικρή τομή τοποθετούμε ένα νέο μηχανισμό διόρθωσης χωρίς σπονδυλοδεσία σε χρόνο πολύ σύντομο, μόλις 45’ λεπτών, ενώ η κλασική επέμβαση διαρκεί δύο – τρεις ή τέσσερις ώρες.

Η νέα αυτή μέθοδος (ApiFix) πρωτοεμφανίστηκε πριν μερικούς μήνες στο Ισραήλ και εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα στο Ισραήλ, στη Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο.

Στο Απολλώνειο έγιναν οι δύο πρώτες επεμβάσεις σε δύο κορίτσια 12 και 15 χρονών, από τη χειρουργική ομάδα του χειρουργού σπονδυλικής στήλης Dr. Κώστα Ζαχαρίου και όπως απαιτεί το πρωτόκολλο των founders της μεθόδου, παρών ήταν ο co-Founder Καθηγητής Y. Floman.

Η ομάδα που εφηύρε το νέο υλικό και η εταιρεία διανομής του επέλεξαν και όρισαν τον Dr. Κ. Ζαχαρίου ως μοναδικό εκπρόσωπο για την εφαρμογή της στην Κύπρο, λόγω εμπειρίας και εκπαίδευσης στη νέα αυτή μέθοδο.

 

Με Εκτίμηση

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου MD, PhD

Ο Dr. Κ. Ζαχαρίου με τον εφευρέτη της μεθόδου ApiFix, καθηγητή Y. Floman

Ο Dr. Κ. Ζαχαρίου με τον εφευρέτη της μεθόδου ApiFix, καθηγητή Y. Floman